Opel weer hoofdsponsor Feyenoord

Vanaf komend seizoen is het Duitse automerk Opel weer de hoofdsponsor van voetbalclub Feyenoord. Opel was eerder al eens een periode succesvol shirtsponsor van Feyenoord. Tussen 1984 en 1989 was Opel hoofdsponsor van de club. Nu gaat de autofabrikant dus weer een sponsorship aan. Opel heeft zich voor vier jaar verbonden aan de Nederlandse volksclub.

Naast de sponsoring van het eerste elftal, zal ook de gehele jeugdopleiding worden gesponsord. Er zal samen worden gewerkt met de diverse partners waarover Feyenoord beschikt, en men zal zich samen met de club nadrukkelijk in gaan zetten voor maatschappelijke projecten.

”Het gaat niet alleen om onze naam op de boarding. De ijzersterke relatie en de culturele overeenkomsten tussen Feyenoord en Opel zullen ons zeer helpen dit sponsorschap juist te versterken met een aantal innovatieve en onderscheidende initiatieven, onder meer op maatschappelijk gebied”, aldus de algemeen directeur van Opel Nederland.

Opel beschikt momenteel over een eigen voetbal portfolio genaamd Europese Opel/Vauxhall voetbal portfolio. Momenteel bestaat dit portfolio al uit de Duitse clubs Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, SC Freiburg, 1. FSC Mainz 05 en Fortuna Düsseldorf. Daarnaast bevat dit portfolio ook de nationale elftallen van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.