Nieuw of tweedehands?

Als je huidige Opel toe is aan vervanging rijst meteen de vraag wat je ervoor in de plaats wilt. Wil je een tweedehands of een nieuwe auto kopen? Soms ben je in de luxe positie dat ook een lease auto een optie is. Je keuze dient gebaseerd te worden op wat je verwachtingen van een auto zijn en wat je uit kunt geven.

Nieuwe auto

Een nieuwe auto is duur. Dat zal vaak ook de belangrijkste reden zijn waarom er geen nieuwe auto wordt aangeschaft. Toch heeft het kopen van een nieuwe auto veel voordelen. In het begin zal de auto veel minder vaak gekeurd hoeven te worden. Tevens zijn de meeste nieuwe auto’s veel zuiniger geworden en dit brengt een flink aantal fiscale voordelen met zich mee. Daarnaast kun je over het algemeen bij een nieuwe auto je auto helemaal naar wens laten aanpassen, zoals de kleur en de stoffering.

Tweedehands auto

De meeste mensen kopen een tweedehands auto omdat er niet voldoende budget is voor een nieuwe auto. Door de auto bij een particulier te kopen kan er nog meer geld uitgespaard worden, al brengt dit natuurlijk het risico van opgelicht worden met zich mee. Toch kan een tweedehands auto nog vele jaren rijplezier opleveren. Geluk hebben is hierbij een belangrijk goed.