Nederland proeftuin voor elektrisch rijden

De elektrische auto is in opkomst. Zoals we eerder al vermelde is zuinig rijden een belangrijk hedendaags item. Mensen zijn steeds milieu bewuster en kiezen dan ook steeds vaker voor een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Een voorbeeld hiervan is de elektrische auto. De Nederlandse overheid ziet dit ook en wil dan ook Nederland als proeftuin gebruiken voor het elektrisch rijden met als doel grootschalige marktintroductie.

De elektrische auto is voor de gebruiker zeer voordelig door de besparing op brandstofkosten met als bijkomend voordeel het fiscale voordeel. De auto’s hebben over het algemeen een moderne en bijzondere vormgeving waardoor de elektrische auto ook een echte eye-catcher is. Voor een elektrisch auto hoeft geen BMP en wegenbelasting betaald te worden. Waardoor de aanschaf van deze auto een goede investering is.

Lang niet iedereen voelt iets voor een elektrische auto. Er zijn tenslotte ook nadelen aan verbonden. Zo kost het veel meer tijd om de accu van de elektrische auto op te laden dan een tank vol te tanken met brandstof. Ook zijn er nog weinig oplaadpunten langs de snelweg doordat het elektrisch rijden nog niet erg gebruikelijk is. Daarnaast zijn de prijzen van een elektrische auto hoog: een elektrische auto kost twee keer zoveel dan een auto op diesel of benzine. Wellicht dat in de toekomst het elektrisch rijden gebruikelijker zal worden waardoor de aanschafprijs zal dalen.